30 יום של תזונה נבונה – הנחיות תזונה כלליות לקראת האתגר
ברוכים וברוכות הבאות לאתגר של 30 יום של תזונה נבונה
מטעם בית ספר Medicoach אימון לבריאות ואיכות חיים
אנחנו מתחילים!
נכון לעכשיו אנחנו 160 משתתפים בקבוצה
עד מחר עדיין אפשר להצטרף
ותוכלו לשתף אנשים ולהזמין אותם להצטרף בקישור כאן: https://bit.ly/3zcnpZe
למי שלא מכיר אותי
שמי מירב בית און
ואני המייסדת והמנחה הראשית בבית ספר Medicoach
בו אני מלמדת ב18 השנים האחרונות איך מובילים אנשים להצליח לחולל שינוי
בהרגלי הבריאות ואיכות החיים שלהם.
ההרגל לבחור בתזונה נבונה ולהתמיד בה הוא אחד ההרגלים החשובים לבריאות הגוף והנפש
כולנו יודעים את זה, אבל רובנו מתקשים ליישם ולהתמיד
כי הסופרים, המשרדים והרחובות שלנו מלאים בפיתויים
וכי רובנו אוכלים מכל מיני סיבות אחרות חוץ מרעב.
אבל יש תקווה!
שינוי הרגלים הוא אפשרי
ואני כאן בשבילכם ב30 בימים הקרובים
יחד עם מומחי בריאות שאצרף אלינו מדי פעם
ביחד זה קל יותר, נעים יותר ומצליח יותר.
חשוב להיכנס לתהליך בקצב שמתאים לכם.
השבוע הראשון יוקדש להכנה:
למידה והסתגלות, קניות והתארגנות, ניסוי וטעיה
ולאחריו ניכנס ל 21 ימים של תזונה נבונה ונקייה
נתחיל בהיכרות ראשונית עם עקרונות הבסיס של 30 יום של תזונה נבונה
ובהדרגה נתחיל להיכנס יותר לעומק ובעיקר נתמקד באיך ליישם אותם
5 עקרונות בסיס:
להתחיל להתיידד איתם בהדרגה
1. הרבה ירקות – ירקות הם העיקר ומהווים את רוב התזונה היומית. מומלץ בכמה שיותר צבעים ולהתמקד בירקות ירוקים כמו חסה, ברוקולי, רוקט, נבטי חמניה. 1-2 מנות פרי ליום, עדיף לא פירות טרופיים.
2. חלבון ושומן איכותיים מהחי או הצומח – חלבון יש בביצים, קטניות, דגים כמו סלמון, סרדינים, עוף ובשר איכותי לאוכלי בשר, מוצרי חלב למי שצורך. שומנים בריאים כמו אבוקדו, שמן זית, אגוזים זרעים.
3. דגנים מלאים ופחמימות איכותיות – לאכול במתינות לחם מלא, אורז מלא, קינואה וכן הלאה.
4. צום לסירוגין – לסיים לאכול בשעה מוקדמת כך שיהיה מרווח של 10-16 שעות בין ארוחת ערב לארוחת בוקר
5. להימנע ככל האפשר – מסוכר מוסף ומוצרים תעשייתיים בשקיות צבעוניות. שימוש מינימלי גם בתחליפים שנחשבים בריאים כמו דבש, סילאן, מייפל טבעי. קפה אפשרי במתינות וללא סוכר.
ייעוץ תזונתי – עדי נוימן נטורופטית.
תפריט לדוגמא
תיאור הארוחה | ||
קימה | כוס מים ועדיף שתיים (כי אנחנו לא שותים מספיק) כוס תה |
|
ארוחת בוקר
|
יוגורט עיזים/כבשים + מנת פרי אחת מומלץ: ½ כוס אוכמניות, שזיף, אפרסק, נקטרינה, 2 משמשים + כף או שתיים גרנולה ללא תוספת או חביתה משתי ביצים/ביצה קשה + סלט מ 3 ירקות + פרוסת לחם שיפון/כוסמין/חיטה מלאה או *טיפ – תכניסו לסלט ירק שעוד אף פעם לא ניסיתם כמו צנונית/בצל ירוק זה יהפוך את הכל למעניין יותר |
|
צהריים
|
עוף בתנור + כרובית בתנור + 2-3 כפות כוסמת, קינואה אורז מלא או סלמון/דג לבן בתנור עם שעועית ירוקה + חצי בטטה בתנור או תבשיל מג׳דרה + סלט ירקות קצוץ גדול או ירקות מוקפצים עם טופו על אורז מלא *טיפ- שימו לב לסוכרים שמתחבאים ברטבים המוכנים ורכשו רק רטבים נקיים מסוכרים עמילנים ומייצבים |
|
אחה״צ
ארוחה זו אינה חובה, שימו לב האם יש לכם צורך בא.
|
פרי- מומלץ, פרות יער, דובדבנים, משמש, אפרסק, נקטרינה, שזיף.
או יוגורט + כף ציה ואוכמניות ופרות יער או או |
|
ערב
מומלץ לסיים 3 שעות לפני השינה
|
סלט ירקות עם עלים ירוקים + טונה ואו ביצה קשה + כף טחינה גולמית
או פרוסת לחם שיפון עם – טונה, סלט ביצים וטחינה, חומוס, אבוקדו + סלט ירקות או פשטידת ירקות וגבינות + סלט או חביתת ירק עם בצל ותרד + סלט + פרוסת לחם כוסמין |
|
בהצלחה רבה לכולנו(:
מירב בית און
עדי נוימן