ברוכים הבאים לניקוי רעלים סתווי

הוקרות על המוכנות לעשות צעד חשוב למען בריאותכם!

מוזמנים להזמין חברים נוספים אמצעות שליחת הקישור:
ניקוי רעלים ללא תשלום מתחילים ב7.12 הצטרפות כאןhttps://bit.ly/2X1fBHe

את הניקוי הרשמי אנו מתחילים ביום ג' הקרוב ה7.12.

הניקוי ימשך 10 ימים עד ה17.12 והוא מבוסס על תזונת אורז לכל סוגיו.
(אפילו אורז לא מלא למי שחייבת, עד 30% מסך כמות האורז).
הניקוי לא מיועד לחולי סכרת!

למה צריך ניקוי רעלים?

ניקוי רעלים הוא תהליך טבעי שמתרחש בגופנו כל העת.
ניקוי התזונה שלנו מרעלים מפעם לפעם,  נותן בוסט לתהליך הזה.

תזונה שמכילה סוכר, חלב, בשר, חומרים משמרים ותעשייתיים, מרוססים
חושפת אותנו לרעלים וכימיקלים רעילים.
גם סטרס מייצר רעילות
וההצטברות הזאת של רעלים עלולה לפגוע במערכת ההורמונלית,
מערכת העצבים, חילוף החומרים ועוד..

רעילות גבוהה קשורה למחלות כמו סרטן ומחלות לב וכלי דם,
דלקת פרקים, אלרגיות, ומגוון בעיות עור.

בנוסף, רעלים בגוף מתבטאים במגוון נרחב של תסמינים,
כגון השמנת יתר, כאבי ראש, כאבי גוף, שיעול,
בעיות במערכת העיכול ובעיות של חולשת המערכת החיסונית.
כל אלו קשורים לרעילות בגוף.

ולכן מומלץ מדי פעם לקחת תקופה של ניקוי רעלים.

תקופות של חילופי עונות הן זמן טוב לניקוי רעלים.
רצוי להתחיל בהדרגה
כדי לאפשר לגוף יום יומיים של הסתגלות
ולהתמיד במשך 10-30 יום.

ניקוי רעלים מנקה ומחזק את האיברים שאחראיים על ניקוי הרעלים:
העור, המעיים, הכבד, הריאות, הכליות ומערכת הלימפה.
הוא מאפשר למערכת העיכול מנוחה
ומגביר את החידוש והצמיחה של תאים חדשים.
דבר המסייע בריפוי ומניעה.

ניקוי רעלים על בסיס אורז וירקות
תזונת אורז לניקוי הגוף הומצאה בשנות ה- 30 של המאה ה-20
כטיפול ביתר לחץ דם והיתה נהוגה בבתי חולים.

כיום משתמשים בוורסיות שונות של תזונה זו
לטיפול בבעיות רפואיות שונות ולמטרות ניקוי.

האורז הוא מזון אנטי אלרגני
ואינו גורם להתגוננות הגוף מפני רעלים-
מה שמאפשר לגוף להתרכז בניקוי הרעלים האחרים שנמצאים בו.

מחקר שנעשה באסף הרופא מצא כי דיאטת אורז
עוזרת להורדת לחץ דם יותר מדיאטות אחרות.

עדיף להשתמש באורז מלא ולהשרות אותו כמה שעות לפני
כדי להכין אותו לבישול ולנקות ממנו ארסן
בישול: על כל כוס אורז, 2 כוסות מים
זמן הבישול מעט ארוך יותר מבישול אורז לבן.

למי שקשה עם אורז מלא, אפשר להשתמש עד 30% באורז בסמטי לבן
וכן לנסות מוצרי אורז כמו דפי אורז כפי שכתוב בהמשך.
היות וזה אורז מלא שכולל בתוכו סיבים אין חשש מעצירות.

חשוב-

הניקוי באחריותכם ואינו מחליף יעוץ רפואי.

מי שבהיריון, בהנקה, מחלות כרוניות ומי שלוקחת תרופות,

חשוב להתייעץ עם איש מקצוע המלווה אתכן באופן אישי.

אז איך מתחילים?

מומלץ להתחיל להוריד בהדרגה:
מתוקים, קפה (אפשר להשאיר 1-2 ביום למתקשים), בשר, מטוגנים
ולהתחיל להפחית את כמות האוכל בארוחות (פחות מזון יותר ניקוי).

במהלך הניקוי עצמו מומלץ להימנע לגמרי מ:

(כאן חשוב להיות קשובים ועדינים עם עצמנו,
חשוב להקשיב למסוגלות שלנו ולעשות כמיטב יכולתנו
לזכור שכל צעד נחשב וגם 50% ניקוי עדיף מכלום)

סוכר
קמח על כל מוצריו
חלב על כל מוצריו
בשר, עוף, ביצים, דגים
מזון מטוגן
מזון מעובד
קפה ואלכוהול

בניקוי הזה מומלץ להוריד ל משך 10 ימים
גם חלבונים ושומנים שנחשבים בריאים
כמו עדשים קטניות, טחינה, אבוקדו, אגוזים וגרעינים
היות ושומן וחלבון קשים לעיכול ופירוק
ומכבידים על תהליך הניקוי

מה כן אוכלים?

אורז מלא על כל סוגיו: אורז אדם, אורז פראי.

שומנים – שמן זית מכבישה קרה עד 4 כפות.

ירקות  – הכל חוץ מזיתים.

פירות  – הכל חוץ מתותים, תמרים ופירות יבשים

פריכיות אורז מלא ללא מלח

פצפוצי אורז מלא

קמח אורז

חלב אורז

דפי אורז

אפונה טרייה לא יבשה, שעועית ירוקה.

מרקים וירקות מאודים

למי שצריכ/ה קפה –

אפשר עד 2 כוסות אספרסו ביום (אפשר עם חלב אורז)

תחליפי קפה צמחיים (למשל כמו אבקת גלעיני תמרים, צ׳יקורי..)

מתוק – אפשר מעט ריבה ללא תוספת סוכר (למשל ריבת סנט דל פור). פירות.

מלח הימאליה / אטלנטי

תבלינים הכל חוץ מאבקת מרק

לשתות הרבה מים לפחות 2 ליטר כולל חליטות

המלצות כלליות

חשוב מאוד לאכול כל 3-4 שעות לא להגיע למצב של רעב
מי שיכול/ה מומלץ להפסיק לאכול 2-3 שעות לפני השינה
בימים הראשונים לנוח יותר, לפנות זמן למנוחה קצרה באמצע היום

הליווי יינתן בקבוצת הווצאפ במשך 10 ימים אפשר להמשיך לעוד 20 ימים
בתוספת הדרגתית של קטניות, חלבון ושומנים בריאים.

מי שירצה להמשיך את התהליך וללמוד איך תזונה יכולה להבריא אותנו ואיך לנהל מטבח בריא וטעים –
קורס תזונה מבריאה וניהול מטבח בריא נפתח ב30.12
8 מפגשים מרוכזים בידע שימושי כולל תמיכה בתהליך אישי של שינוי הרגלים
פרטים וסילבוס כאן

תוצאות אפשריות למתמידים:

תחושת קלילות ואנרגיה, צמצום תחלואים,
ירידה קלה במשקל
חזרה ליהנות מהטעמים הטבעיים של האוכל הטבעי
בסיום הניקוי כשאנו מחזירים בהדרגה מזונות
נוכל לשים לב אילו מזונות טובים לנו ואילו לא
אם נקשיב היטב – הגוף יגיד לנו.

 

מנהלות הקבוצה:

עמית צור טל, נטורופטית ומאמנת בריאות

מירב בית און, מאמנת בריאות, מייסדת ומנחה ראשית ביה"ס מדיקואצ'.

 

לרשימת כל הקורסים במדיקואצ': דף הבית

שיתופים ושאלות בקבוצת הפייסבוק של הקבוצה.
הצטרפות בקישור הזה: https://bit.ly/3pxJIAn
מומלץ לבקר בקבוצה מדי יום על מנת לשתף ולהתייעץ.
זה ייתן לכם כוח ותחושה שאתם לא לבד.
קבוצת הווצאפ תפתח לשיתופים ב7.12
מוזמנים לשתף בשאלות
וגם בהצלחות, תפריטים
וכל מה שיכול לעזור ולעודד אתכם
ואת שאר המשתתפים
שיתופים בבקשה בגבולות השעות 8:00 עד השעה 21:00
מומלץ לשים את הקבוצה על שקט
ולפני ששואלים שאלה לקרוא כאן או בתגובות קודמות
כדי להימנע משאלות חוזרות.

 

הוקרות לכם על שבחרתם להשקיע בעצמכם.
זכרו שכל צעד הוא בעל ערך.
בהצלחה לכולנו🙏
עמית ומירב, בית ספר מדיקואצ' אימון לבריאות ואיכות חיים
www.Medicoach.co.il
052-7331929